Acestea sunt locurile noi care le-am văzut în 2017, deși nu am avut un concediu oficial și prelungit, dar am profitat de orice ocazie pentru a vedea locuri noi și interesante. Majoritatea fotografiilor sunt făcute cu telefonul, în special cele de la munte. Am pus aici doar locurile noi, în care nu am mai fost până acum, deși cele din zonă, aproape de Rădăuți, și-ar fi găsit loc printre primele cinci.

10. Pleșa, jud.Suceava

Încep cu Pleșa, un sat de munte aproape de Cacica. Am mers acolo într-o după-masă ploioasă când aveam chef să ies din casă și nu știam unde. Am mers spre Solca și apoi am intrat pe drumurile secundare care o luau pe dealurile superbe din zonă. Am ajuns într-un final pe un vârf de deal de unde se vedea Rădăuți in depărtare. Peisajul era superb, păcat că nu era și zăpadă.

Vineri am făcut o tură foto împreună cu Cătălin Urdoi și Clubul fotografilor Suceveni pe dealurile Bucovinei, la Lupcina. Ne-am pornit toți din parcarea hotelului Gerald din Rădăuți, am trecut de Vicov, Straja, Falcău, Brodina, Nisipitu și am ajuns în capătul țării, aproape de Ucraina, la Lupcina. Cătălin Urdoi ne-a arătat locurile și ne-a arătat unde a creat unele din cele mai frumoase cadre ale lui, din acelea de poveste cu răsărit, cu ceață și.... și farmecul Bucovinei.

Apoi am coborât printre case să cunoaștem oamenii care trăiesc într-un asemnea paradis. Nu au o viață ușoară, majoritatea nu știu de Facebook și WhatsApp, dar când deschid geamul dimineața aud păsările cum cântă, aerul care-l respiră este curat, mănâncă bio 100% și stau departe de agitația și rutina din orașe. Am pozat câțiva copii superbi, speriați puțin de atâția fotografi cu ”armele” îndreptate spre ei. A fost o cură de aer curat înainte de nunțile din weekend și o ocazie bună se ne cunoaștem mai bine și să facem încă un pas înainte pentru a deveni o gașcă unită, chiar dacă suntem concurenți, suntem totuși legați de aceeași pasiune - fotografia.

WED 5825bAlbumul foto, printat sau digital, este povestea celei mai frumoase zile din viata voastra, iar ca aceasta sa va trezeasca doar amintiri placute e important sa alegeti cu grija cine va spune aceasta poveste. În ultimii ani au apărut ca ciupercile dupa ploaie o duzină de tipi care după ce achiziționează un DSLR și fac câteva poze deja își zic ”Photography” pe rețelele de socializare, dar trebuie să știți că nu toate aceste ”ciuperci” sunt... comestibile.

Cei mai mulți dintre cei care urmează să se căsătorească nu au o cultură fotografică suficientă pentru a face deosebirea dintre o fotografie bună si una rea. De multe ori fac alegerea doar pe baza prețului, sau apelează la serviciile primului fotograf de care aud,  ca și cum ar intra într-un magazin auto și ar întreba ”Aveți mașini? … Dați-mi una!” fără să mai conteze ce marcă e, ce model, ce dotări are, ce performanțe… Așa se întâmplă de cele mai multe ori și cu alegerea fotografului de nuntă. Cum ar trebui atunci să faci?

DS 7115“Cu cat casnicia este traita mai profund, cu atat mai frecvent se intampla ca unul din parteneri sa descopere in celalalt o latura pe care acela nici nu si-o cunostea.” – Fritz Kuenkel
“Un barbat trebuie sa se casatoreasca numai cu acea femeie pe care ar fi ales-o ca prieten daca ar fi fost barbat.” – Joubert