Acestea sunt locurile noi care le-am văzut în 2017, deși nu am avut un concediu oficial și prelungit, dar am profitat de orice ocazie pentru a vedea locuri noi și interesante. Majoritatea fotografiilor sunt făcute cu telefonul, în special cele de la munte. Am pus aici doar locurile noi, în care nu am mai fost până acum, deși cele din zonă, aproape de Rădăuți, și-ar fi găsit loc printre primele cinci.

10. Pleșa, jud.Suceava

Încep cu Pleșa, un sat de munte aproape de Cacica. Am mers acolo într-o după-masă ploioasă când aveam chef să ies din casă și nu știam unde. Am mers spre Solca și apoi am intrat pe drumurile secundare care o luau pe dealurile superbe din zonă. Am ajuns într-un final pe un vârf de deal de unde se vedea Rădăuți in depărtare. Peisajul era superb, păcat că nu era și zăpadă.

 

9. Târgoviște


Aici am avut ocazia să văd tot orașul de pe tersa hotelului Tolea. Am fotografiat apusul și a ieșit ce vedeți. Dimineața, înainte de plecare am făcut și câteva poze din turnul chindiei.

 

8. Cluj-Napoca

Clujul nu este un loc nou, dar am stat câteva zile cu ocazia unei conferințe într-un cartier nou pentru mine, iar fotografiile sunt făcute de pe balconul apartamentului unde am stat, de unde am văzut Clujul din altă perspectivă. Am avut ocazia să îl cunosc și să învăț de la unul din cei mai buni fotografi de nuntă din lume, fotograful anului la Fearless Photographers în 2015 - Pedro Cabrera, împreună cu soția lui, Andrea Giraldo.

7. Mocănița, Maramureș

Am mers cu Mocănița în prima zi de la Borșa, de fapt am pornit de la Vișeu și a fost un traseu dus-întors de câteva ore. Mi-au plăcut locomotivele antice și am rămas impresionat de organizarea impecabilă a celor care administrează trenurile. Am fost primiți cu muzică tradițională din Maramureș și dacă ne era frică că o să fim prea puțini ca să pornească trenul în extra sezon în timpul săptămânii, am avut marele șoc să vedem acolo că a fost bătaie pe bilete la trei trenuri simultane, fiecare cu 60-80 persoane.

6. Lupcina, jud.Suceava

Aici am făcut o tură foto împreună cu Cătălin Urdoi și Clubul fotografilor Suceveni pe dealurile Bucovinei, la Lupcina. Cătălin Urdoi ne-a arătat locurile și ne-a arătat unde a creat unele din cele mai frumoase cadre ale lui, din acelea de poveste cu răsărit, cu ceață și.... și farmecul Bucovinei. Apoi am coborât printre case să cunoaștem oamenii care trăiesc într-un asemnea paradis. Am pozat câțiva copii superbi, speriați puțin de atâția fotografi cu ”armele” îndreptate spre ei.

5. Pasul Prislop

Un loc unde îmi doresc să ajung cât mai curând din nou. Aștept să termine reasfaltarea drumului dinspre Cârlibaba și sper să stau acolo câteva zile cu cortul. Erau tone de merișoare și afine, cât vedeai cu ochii.  De la mănăstirea care e acolo am luat-o pe un drum neasfaltat în sus, spre dealuri. Sunt locuri puțin cunoscute de turiști, dar superbe. Poți să alergi în orice direcție, nu e nimeni, nu mașini, nu hoteluri, nu case, nu aglomerație, aproape și totusi separt de orice urmă de civilizație.

4. Cetatea Râșnov

Cea mai bine păstrată cetate din România care am văvut-o eu. Comercianții de pe străduțele strâmte și muzica de vioară care se auzea m-au făcut să mă simt cu adevărat prin anii 1600-1700, m-am întors în timp pentru o oră. Dintr-o parte se vedeau Munții Bucegi și din altă valea Prhovei. Am prins și aici un apus senzațional. Se făcea și o ședință foto cu niște miri, așa că mi s-a făcut poftă...

3. Sighișoara

Cel mai frumos oraș în care am fost până acum. Turnuri și ziduri medievale pline de iederă și flori, străzi cu piatră ca acum câteva sute de ani, felinare și ceasuri antice peste tot. Locul perfect pentru o plimbare de dimineață sau noaptea. Locul perfect pentru o săptămână romantică după nuntă sau măcar o zi în care să facem și un trash the dress.

2. Vf. Pietrosul Rodnei, Munții Rodnei


Un traseu de 10-12 ore. Cel mai greu din 2017. Am urcat cum am urcat, dar la coborâre mi s-au fost terminat bateriile, combustibilul, răbdarea și frânele. Sus era un vânt că deabia ne puteam ține pe picioare, dar un peisaj magnific. Se vedea toată Borșa cu aproape 20 km lungime cât are. Casele erau ca niște puncte, iar brazii se vedeau ca un covor verde și atât. Îmi pare rău că nu am luat și camera foto cu mine, am avut doar telefonul.

1. Bușteni - Mt.Bucegi


Locul 1 pentru anul acesta. Urcarea a fost mult mai ușoară decât în munții Rdnei (cu telecabina :) ). Am prins zăpadă, prima din acest an, deși era toamna și pe ”pământ” era cald și frumos. Aici am intrat în altă lume. Mi s-a tăiat respirația și mi s-a făcut pielea de găină. A fost o senzație cum nu am mai avut niciodată. Am trăit visul care l-am avut de mult, să văd așa o mare de nori.